Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ny marknadsplats ökar kapaciteten i Stockholmsregionens elnät

Den 1 december öppnar en helt ny marknadsplats för effektflexibilitet i Stockholmsregionen – sthlmflex. Den invigs under ett digitalt seminarium, med bland andra energiminister Anders Ygeman och Stockholms finansborgarråd Anna König-Jerlmyr bland talarna.

- Vi måste förbereda oss för framtiden där vi kommer att behöva ett mer dynamiskt elsystem samtidigt som det måste bidra till att vi bättre kan möta elektrifieringen av Stockholmregionen. Nu lanserar vi marknadsplatsen för effektflexibilitet, säger Niclas Damsgaard, chefsstrateg på Svenska kraftnät.

När: 1 december 2020, klockan 09.30-10.00

Anmäl dig här: Webbinarium: Ny marknadsplats ökar kapaciteten i Stockholms elnät (magnetevent.se, webblänk öppnas i ny flik) Öppnas i nytt fönster

Sthlmflex är ett stort kliv på Stockholms elektrifieringsresa. Elmarknaden öppnar för nya aktörer att bidra med effektflexibilitet och blir ett viktigt redskap för att hantera den rådande kapacitetsbristen i regionens elnät. Den första fasen är ett FoU-projekt som drivs av Svenska kraftnät tillsammans med regionnätsföretagen Ellevio och Vattenfall Eldistribution.

Lanseringen sker digitalt och medverkar gör:

  • Anders Ygeman, energiminister (S)
  • Anna König Jerlmyr, finansborgarråd (M) i Stockholms Stad
  • Johan Lindehag, vd, Ellevio
  • Annika Viklund, vd, Vattenfall Eldistribution
  • Niclas Damsgaard, chefsstrateg för Elmarknad, Svenska Kraftnät

Frågor 

Svenska kraftnäts presstjänst, 010-475 80 10
Jesper Liveröd, presskontakt Ellevio 070-92 99 623
Agneta Molinder, pressekreterare Vattenfall Eldistribution 073-08 55 10

Varmt välkommen!