Hoppa till huvudinnehåll
Bild på Lotta Medelius Bredhe.
Svenska kraftnäts generaldirektör Lotta Medelius Bredhe.

Svenska kraftnät mest attraktiva arbetsgivaren i branschen

Svenska kraftnät klassas som energibranschens mest attraktiva arbetsgivare enligt Nyckeltalsinstitutets årliga mätning. - Ett fantastiskt betyg som visar att fokus på arbetsmiljö och medarbetare alltid är rätt väg, säger generaldirektör Lotta Medelius Bredhe.

Attraktiv Arbetsgivarindex heter Nyckeltalsinstitutets mätning som undersöker arbetsvillkoren i organisationen utifrån bland annat möjlighet till lika chefskarriär mellan män och kvinnor, kompetensutveckling och medianlön.

Svenska kraftnäts generaldirektör Lotta Medelius Bredhe, kommenterar toppresultatet:

- Vi är naturligtvis stolta över det fina resultatet. Att våra medarbetare trivs och känner tillit till oss som arbetsgivare är enormt viktigt för vår verksamhet som säkrar Sveriges energiförsörjning. Att vara en attraktiv arbetsgivare är också oerhört viktigt nu när vi rekryterar stort och brett inom hela verksamheten.

Första plats för Svenska kraftnät

Svenska kraftnät hamnade på plats nummer ett av de 24 el-och energibolag som deltog i mätningen, av totalt 310 medverkande företag, organisationer och myndigheter. Det är andra året som Svenska kraftnät deltar i mätningen, även förra året med ett toppresultat.

Totalt baseras Attraktiv Arbetsgivarindex på 700.000 medarbetares faktiska arbetsvillkor av totalt medverkade 310 företag, organisationer och myndigheter.

Ta del av Nyckeltalsinstitutets sammanställning av Attraktiv Arbetsgivarindex 2020 i sin helhet via Nyckeltalsinstitutets pressrelease (länk: öppnas i nytt fönster)