Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Svenska kraftnäts generaldirektör Lotta Medelius Bredhe.

Svenska kraftnät mest attraktiva arbetsgivaren i branschen

Svenska kraftnät klassas som energibranschens mest attraktiva arbetsgivare enligt Nyckeltalsinstitutets årliga mätning. - Ett fantastiskt betyg som visar att fokus på arbetsmiljö och medarbetare alltid är rätt väg, säger generaldirektör Lotta Medelius Bredhe.

Attraktiv Arbetsgivarindex heter Nyckeltalsinstitutets mätning som undersöker arbetsvillkoren i organisationen utifrån bland annat möjlighet till lika chefskarriär mellan män och kvinnor, kompetensutveckling och medianlön.

Svenska kraftnäts generaldirektör Lotta Medelius Bredhe, kommenterar toppresultatet:

- Vi är naturligtvis stolta över det fina resultatet. Att våra medarbetare trivs och känner tillit till oss som arbetsgivare är enormt viktigt för vår verksamhet som säkrar Sveriges energiförsörjning. Att vara en attraktiv arbetsgivare är också oerhört viktigt nu när vi rekryterar stort och brett inom hela verksamheten.

Första plats för Svenska kraftnät

Svenska kraftnät hamnade på plats nummer ett av de 24 el-och energibolag som deltog i mätningen, av totalt 310 medverkande företag, organisationer och myndigheter. Det är andra året som Svenska kraftnät deltar i mätningen, även förra året med ett toppresultat.

Totalt baseras Attraktiv Arbetsgivarindex på 700.000 medarbetares faktiska arbetsvillkor av totalt medverkade 310 företag, organisationer och myndigheter.

Ta del av Nyckeltalsinstitutets sammanställning av Attraktiv Arbetsgivarindex 2020 i sin helhet via Nyckeltalsinstitutets pressrelease (länk: öppnas i nytt fönster) Öppnas i nytt fönster

Är du den vi söker?

Just nu rekryterar vi stort inom hela Svenska kraftnät.

Vill du vara med och ansvara för att Sverige aldrig stannar? Håll utkik på våra lediga tjänster under fliken "Jobba här"

Vår lysande arbetsplats

För Svenska kraftnät, liksom hela energibranschen, är en långsiktig kompetensförsörjning central. Det långsiktiga målet är att myndigheten ska vara branschens mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer om vår lysande arbetsplats i vårt nyhetsrum.