Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En ny spelplan för elförsörjningen

Kraft är Svenska kraftnäts årliga konferens och mötesplats för energibranschen och samhällsaktörer på lokal, regional och nationell nivå. Kraft 2021 har temat En ny spelplan för elförsörjningen och genomförs digitalt den 2 september.

Energiomställningen och elektrifieringen är här – samtidigt. Förändringstakten är högre än någonsin. Spelplanen för elförsörjningen ritas om och alla är spelare.

- Elförsörjningen står äntligen högt på samhällsagendan, fler har insett hur central den är för samhällets fortsatta utveckling och välfärd, och inte minst för att klara energiomställningen. Vi, branschen och samhällets olika aktörer, behöver samverka och hittar nya vägar framåt, säger Lowina Lundström, divisionschef System, Svenska kraftnät.

I panelsamtal och presentationer lyfts frågor som rör allt ifrån småskalig produktion, digitalisering och vätgas till regional utveckling och politikens roll för en hållbar och säker elförsörjning.

Läs mer om programmet och Kraft 2021.

https://www.svk.se/kraft2021 (.aspx) Ladda ner