Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Säkerhet i fokus under arbetsmiljövecka

Svenska kraftnät har en nollvision mot allvarliga olyckor, både vad gäller arbetsmiljö och miljö. Vårt systematiska arbete omfattar både vårt eget och våra leverantörers arbete. I oktober varje år arrangeras den europeiska arbetsmiljöveckan då extra fokus sätts på frågorna, och den märks även hos Svenska kraftnät. I veckan arrangerade vi även det årliga leverantörsmötet ”Health & Safety Summit” på temat elsäkerhet och säkerhetskultur.

Arbetsmiljöfrågorna ligger högt på agendan hos Svenska kraftnät och för fjärde året i rad arrangeras en arbetsmiljövecka med fokus på god arbetsmiljö på våra arbetsplatser.

– Arbetsmiljöveckan innebär att vi under veckan fokuserar på den fysiska, organisatoriska och sociala arbetsmiljön i syfte att öka medvetenheten och engagemanget kring dessa viktiga frågor säger Johanna Hörstedt, arbetsmiljöexpert på Svenska kraftnät.

Leverantörsmöte med fokus på elsäkerhet och säkerhetskultur

I veckan arrangerade Svenska kraftnät även det årliga leverantörsmötet ”Health & Safety Summit” på temat elsäkerhet och säkerhetskultur. I år deltog ett sjuttiotal personer på ledande befattning inom energibranschen.

– Hela energibranschen befinner sig i en väldigt expansiv och spännande tid. För att bygga så mycket som vi gör krävs att vi alltid har fokus på säkerhet och hållbara arbetsmiljöer högst på agendan, säger Per Eckemark, divisionschef för Nät på Svenska kraftnät som deltog i ett panelsamtal om säkerhetskultur och strategiarbete.

Under dagen deltog även Edward Friman, elsäkerhetsspecialist och Maria Säfström, hållbarhetschef på Svenska kraftnät för att prata om elsäkerhet respektive vikten av samarbete inom branschen.

Divisionschef Per Eckemark deltog i ett panelsamtal om säkerhetskultur och strategiarbete, tillsammans med Ellevios Jasmina Insanic och OX2:s Karin Larsson, båda HMSK-specialister.
Divisionschef Per Eckemark deltog i ett panelsamtal om säkerhetskultur och strategiarbete, tillsammans med Ellevios Jasmina Insanic och OX2:s Karin Larsson, båda HMSK-specialister.