Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Svenska kraftnät deltar i Håll Nollans säkerhetsstopp för att uppmärksamma arbetsmiljösäkerheten

Idag stannar Svenska kraftnäts bygg- och anläggningsarbetsplatser upp i ett 15 minuter långt säkerhetsstopp för att uppmärksamma arbetsmiljösäkerheten på våra arbetsplatser. Initiativet är en del av Håll Nollans säkerhetsstopp – en manifestation för att åskådliggöra att samarbete har en avgörande betydelse för att skapa en olycksfri byggbransch.

Håll Nollan är en samverkansförening med över 80 medlemmar från bygg- och fastighetsbranschen och har under de tre åren som föreningen verkat bland annat tagit fram arbetsmiljöstandarder och guider och en byggherreutbildning som har arbetats fram genom samverkan medlemmarna emellan.

Branschgemensamt initiativ

För andra året arrangeras ett säkerhetsstopp i Håll Nollans regi med avsikten att skicka en stark och unison signal inom byggbranschen. Initiativet är en uppmaning och en påminnelse om en av de absolut viktigaste frågorna för oss som arbetar i bygg- och anläggningsbranschen i Sverige – att ingen ska skada sig på våra arbetsplatser.

per eckemark– Det är en självklarhet att arbetsmiljöfrågorna ska vara högt på agendan och att medverka i säkerhetsstoppet är ett led i detta. Vi behöver samverka med våra leverantörer inom området och tillsammans skapa säkrare arbetsplatser, säger Per Eckermark, Divisionschef Nät.

Säkerhetstoppet sker den 21 september. Då stannar Svenska kraftnäts arbetsplatser ute i fält upp i 15-30 minuter för att uppmärksamma säkerhetsmiljön och lyfta goda exempel kring samarbeten inom området. Målet är att betona att vi gemensamt skapar en bättre säkerhetskultur och att samarbeten över gränserna skapar förutsättningar för säkrare arbetsplatser.

Om Håll Nollan

hall nollan logo.jpg

Alla på våra bygg- och anläggningsarbetsplatser kommer hem oskadda efter varje arbetsdag, visionen som delas av Håll Nollans över 80 medlemmar. Håll Nollan startades 2017 av föreningen Samverkan för noll olyckor i byggbranschen med ambitionen att engagera hela kedjan i ett bygg- och anläggningsprojekt. Genom att lära av varandra förändrar vi kulturer, ställer hårdare krav, utbildar och väcker opinion för noll olyckor i bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Håll Nollan Öppnas i nytt fönster