Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Lotta Medelius-Bredhe

Lotta Medelius-Bredhe tar plats i elektrifieringsrådet

Regeringen har utsett Svenska kraftnäts generaldirektör Lotta Medelius-Bredhe till ledamot i elektrifieringsrådet. Rådets uppdrag blir att stödja regeringen i genomförandet av den elektrifieringsstrategi som regeringen beslutade om i februari.

– Jag ser fram emot arbetet i elektrifieringsrådet, som blir en plattform för bred samverkan med olika aktörer i samhället. Tillsammans kan vi bidra till en ökad samsyn och förankring av den övergripande inriktningen för elsystemets utveckling, säger Lotta Medelius-Bredhe, generaldirektör för Svenska kraftnät.

Rådet ska arbeta under perioden 22 juni 2022 till 31 december 2024. Ordförande i elektrifieringsrådet är energiminister Khashayar Farmanbar (S).

Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet om regeringens beslut att tillsätta ett elektrifieringsråd. Öppnas i nytt fönster