Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Svenska kraftnät en excellent arbetsgivare som fortsätter rekrytera stort

För tredje året i rad hamnar Svenska kraftnät i toppskiktet när Nyckeltalsinstitutets kartläggning av rådande arbetsvillkor i branschen presenterats och får därmed utmärkelsen Excellent Arbetsgivare. "Vi fortsätter att rekrytera stort under kommande år så det känns verkligen fantastiskt att få detta betyg. Vi måste växa ansvarfullt och då kommer arbetsmiljö, jämställdhet och medarbetarnas trivsel högt på agendan", säger generaldirektör Lotta Medelius-Bredhe.

Fokus på ansvarfullt växande när 500 rekryteras

Lotta Medelius-Bredhe_generaldirektör_2021_Foto Johan Alp.jpgOmställningen av energisystemet fortsätter i snabb takt. Svenska kraftnäts roll i denna utveckling är central. Därför inrättas ytterligare 500 tjänster, inklusive konsultväxling, under verksamhetsåren 2023 och 2024, utöver redan beslutade 300 under 2022. Det innebär att myndigheten får utrymme att växa till 1 700 anställda i slutet av 2024.

– Det är en stor möjlighet och nu ligger fokus på att växa ansvarfullt och hållbart för ett långsiktigt resultat, säger Lotta Medelius-Bredhe.

Hög andel tillsvidareanställda och fokus på kompetensutveckling

Svenska kraftnät tillhör de tio procent bästa i Nyckeltalsinstitutets kvantitativa kartläggning ”Attraktiv arbetsgivarindex” vilken undersöker de faktiska arbetsvillkoren i organisationer. Myndigheten är därmed en attraktiv och hållbar arbetsgivare utifrån de arbetsvillkor som råder i verksamheten. Styrkor som visas i mätningen är framför allt att Svenska kraftnäts medarbetare i stor utsträckning är tillsvidareanställda, många stannar länge och att Svenska kraftnät satsar på kompetensutveckling för medarbetarna.

Jämställdhet en nyckel

För andra året i rad deltar Svenska kraftnät även i mätningen Jämställdhetsindex, som mäter mäns och kvinnors lika möjligheter i organisationen. Även här uppnår Svenska kraftnät nivån Excellent arbetsgivare, men behöver fortsatt arbeta med grundstrukturerna utifrån mer jämställda yrkesgrupper.

Om Attraktiv arbetsgivarindex

Svenska kraftnät placerade sig även i år på 2:a plats bland de 28 företag inom el- och energibranschen som deltog i mätningen Attraktiv arbetsgivarindex, samt på 5:e plats i mätningen av Jämställdhetsindex.

Totalt baseras Attraktiv Arbetsgivarindex på drygt 650 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor från 330 företag, organisationer och myndigheter.

Attraktiv arbetsgivarindex 2022

Svenska kraftnät tillhör toppen av de mest attraktiva arbetsgivarna bland de 330 företag och organisationer som ingår i Nyckeltalsinstitutets databas för 2021 och har därför fått utmärkelsen Excellent Arbetsgivare.

Ta del av Nyckeltalsinstitutets sammanställning av Attraktiv Arbetsgivarindex för 2021 i sin helhet via Nyckeltalsinstitutets pressrelease (länk: öppnas i nytt fönster) Öppnas i nytt fönster