Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Välkommen till gemensam workshop om de europeiska balanseringsplattformarna

Den 8 december anordnar balanseringsprojekten, i samarbete med ENTSO-E, en offentlig online-workshop. Detta för att informera marknadsaktörer om utvecklingen av de europeiska plattformarna, samtidigt som aktörer har chans att ge feedback för framtida utveckling.

Balansenergi ska i framtiden utbytas på europeisk basis för att bidra till ett effektivt utnyttjande av balanseringsresurser och tillgänglig nätkapacitet, öka konkurrens och driftsäkerhet samt säkerställa omställningen till ett mer förnybart elsystem. Denna workshop går igenom fyra balanseringsplattformar, varav två Sverige kommer ansluta sig till. Dessa två heter MARI och PICASSO. Detta är ett ypperligt tillfälle för er som vill lära er mer och få en bättre förståelse för vad MARI och PICASSO är.

Vad ska workshoppen handla om?

Förmiddagen kommer att präglas av en djupare genomgång av vardera plattforms projektplanering och progress, operativa erfarenheter och färdplan för anslutningen, samt kommande steg. Man kommer även gå igenom transparens och rapportering likväl som en uppdatering av Transparensplattformen.

Läs mer om workshoppen och anmäl er här Öppnas i nytt fönster