Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Inbjudan till diskussionsgrupp – Framtida balansansvarsavgift

Svenska kraftnät söker marknadsaktörer som vill delta i diskussioner kring utformning av den framtida balansansvarsavgiften. Behovet till att förändra avgiften grundar sig i införandet av enpris och en position i balansavräkningen.

Diskussionsgruppen kommer bestå av cirka 10 medlemmar som möts 2-3 gånger under april och maj månad 2020. Mötena kommer att ske främst via Skype.

Syftet med diskussionerna är att få fram ett förslag på en struktur för avgiften. Avgiftsförslaget legalitet är förankrad i EB GL (Balanskoden) och kommer att följa processen gällande allmän konsultation en månad innan förslaget skickas till tillsynsmyndigheten för godkännande.

Aktörer som önskar delta i diskussionsgruppen bör ha god kunskap om dagens avgift och vad införandet av enpris och en position innebär.

Anmälan

Vid anmälan ska företagets roll anges för att vi ska säkerställa att gruppen innehåller kompetens som representerar alla relevanta aktörskategorier.

Det kan till exempel vara elleverantör, producent/förbrukare, balansansvarig med övervägande produktion/förbrukning i portfölj, styrbarhet och storlek på portfölj och så vidare.

Anmälan och frågor sker till balansansvarsavtal@svk.se senast den 20 mars 2020.