Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Nordiskt seminarium för elmarknadens aktörer om den nya nordiska balanseringsmodellen

De nordiska systemoperatörerna bjuder in elmarknadens aktörer till ett seminarium om den nya nordiska balanseringsmodellen. Seminariet anordnas onsdagen den 7 november 2018 klockan 10-15 på Radisson Blu Arlandia Hotel på Arlanda, norr om Stockholm.

I mars tidigare i år skrev de nordiska systemoperatörerna under ett samarbetsavtal om att utveckla en effektiv elmarknad som säkrar leveranssäkerheten.

Arbetet med att utveckla en ny balanseringsmodell för den nordiska elmarknaden är redan i gång och de nordiska systemoperatörerna kommer på seminariet att presentera utvecklingsplanen för modellen, hur den ska implementeras och hur aktörerna kommer att bli involverade. Systemoperatörerna välkomnar deltagarna på seminariet att ge sina synpunkter både på design av framtida lösningar och hur aktörerna borde få medverka i utvecklingen.

Seminariets huvudsakliga innehåll:

  • Presentation av det nordiska balanseringssamarbetet
  • Den nya nordiska balanseringsmodellen, tidsplan och hur den påverkar elmarknadens aktörer
  • 15 minuters avräkningsperiod i Norden
  • Plan för aktörernas framtida medverkan.

Anmälan är stängd. Det kommer dock att vara möjligt att följa seminariet på webben, mer information om detta kommer senare.