Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Elmarknadshubben - tilldelning av kontrakt

Efter flera månaders upphandlingsprocess har Svenska kraftnät valt att tilldela systemutvecklingsleverantören Cygni kontraktet för att utveckla en större prototyp av en Elmarknadshubb inklusive option på fullständig implementation.

Projekt Elmarknadshubb har under flera månader genomfört en gedigen upphandlingsprocess i syfte att knyta till sig en systemutvecklingsleverantör med förmåga att, i ett leveransteam, utveckla en större prototyp av en Elmarknadshubb inklusive option på fullständig implementation.

Första juni 2018 valde Svenska kraftnät att tilldela systemutvecklingsleverantören Cygni (www.cygni.se) kontraktet för delleverans 1 och den elfte juni 2018 gick den så kallade avtalsspärren ut. Svenska kraftnät har för avsikt att inom kort teckna avtal med den valda leverantören.

Avtalet omfattar moment som arkitektur, prototyp och arbetsbeskrivning (mer om delleverans #1 finns här: https://www.svk.se/aktorsportalen/elmarknad/elmarknadshubb/om-projektet22/upphandling/)

För mer information kontakta:

Jens Holm – huvudprojektledare

Mathias Lagerros – ansvarig för upphandling/inköp

Robert Thelander – ansvarig förändringsledning