Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Diskussionsunderlag för kommande förändringar i balansavräkningen

De nordiska TSO:erna har tagit fram diskussionsunderlag för de kommande förändringarna i balansavräkningen. Återkoppling önskas senast 1 januari 2020.

De nordiska TSO:erna rekommenderar införande av enpris i juni 2021, under förutsättning att det går att hitta en godtagbar kompletterande modell för tvåpris som kan appliceras under specifika avräkningsperioder. Underlag för diskussion om de kommande förändringarna i balansavräkningarna finns på TSO:ernas gemensamma webbplats för den nordiska balanseringsmodellen. I en analysrapport beskrivs olika implementeringsalternativ för införandet av enpris och i ett uppföljande diskussionsunderlag utvecklas en modell för tvåpris.

Vi välkomnar synpunkter på underlaget från elmarknadens aktörer senast den 1 januari 2020. Märk mejl om synpunkter med “Feedback/input to Nordic TSO’s discussion paper on imbalance pricing” och mejla till info@nordicbalancingmodel.net.

Underlag för diskussion

Analysrapport: Analysing different alternatives for single pricing model implementation timeline (pdf, engelska, nytt fönster)

Uppföljande diskussionsunderlag: Discussion paper on imbalance pricing (pdf, engelska, nytt fönster)

Mer information finns på TSO:ernas gemensamma webbplats för den nordiska balanseringsmodellen (engelska, nytt fönster).