Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Diskussionsunderlag för kommande förändringar i balansavräkningen

De nordiska TSO:erna har tagit fram diskussionsunderlag för de kommande förändringarna i balansavräkningen. Återkoppling önskas senast 1 januari 2020.

De nordiska TSO:erna rekommenderar införande av enpris i juni 2021, under förutsättning att det går att hitta en godtagbar kompletterande modell för tvåpris som kan appliceras under specifika avräkningsperioder. Underlag för diskussion om de kommande förändringarna i balansavräkningarna finns på TSO:ernas gemensamma webbplats för den nordiska balanseringsmodellen. I en analysrapport beskrivs olika implementeringsalternativ för införandet av enpris och i ett uppföljande diskussionsunderlag utvecklas en modell för tvåpris.

Vi välkomnar synpunkter på underlaget från elmarknadens aktörer senast den 1 januari 2020. Märk mejl om synpunkter med “Feedback/input to Nordic TSO’s discussion paper on imbalance pricing” och mejla till info@nordicbalancingmodel.net.

Underlag för diskussion

Analysrapport: Analysing different alternatives for single pricing model implementation timeline (pdf, engelska, nytt fönster)

Uppföljande diskussionsunderlag: Discussion paper on imbalance pricing (pdf, engelska, nytt fönster)

Mer information finns på TSO:ernas gemensamma webbplats för den nordiska balanseringsmodellen (engelska, nytt fönster).