Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Samråd om nytt förslag till arrangemang för gränsförbindelser som inte ägs av certifierade TSO:er

Svenska kraftnät har tagit fram ett utkast till nytt förslag till arrangemang för gränsförbindelser som inte ägs av certifierade TSO:er, som till exempel Baltic Cable. Detta i enlighet med artiklarna 45 och 57 i förordning (EU) 2015/1222 of 24 July 2015 establishing a Guideline on Capacity Allocation and Congestion Management (CACM-förordning). Detta efter en begäran om ett nytt förslag till arrangemang från Energimarknadsinspektionen.

Bakgrunden till Energimarknadsinspektionens begäran är att Förvaltningsrätten i Linköping genom beslut den 13 mars 2018 i mål nr 5517-16 har upphävt Energimarknadsinspektionen (Ei) beslut av den 14 juli 2016 (diarienummer 2016-101955) om att anta Svenska kraftnäts tidigare förslag till arrangemang för den icke certifierade systemansvariga för överföringssystem Baltic Cable AB enligt artikel 45 och 57 i CACM-förordningen.

Samrådet avser ett nytt förslag till arrangemang för Baltic Cable AB för den dagliga hanteringen och överföringen av uppgifter gällande beräknade kapaciteter avseende export och import via Baltic Cable för dagen före- och intradagskopplingen. Vid utarbetandet av de nya arrangemangen har hänsyn tagits till redan fattade beslut enligt CACM-förordningen såsom till exempel anpassning till de nya kraven om flera NEMOs.

Samråd för återkoppling

Enligt artikel 12 i CACM-förordningen ska ändringar i metoder eller arrangemang konsulteras.

Synpunkter på underlaget skickas till mejladressen: christina.simon@svk.se

Sista dag att lämna synpunkter är den 26 september 2019.

Förslaget till arrangemang på engelska (pdf, 760 kB, new window)

Ett förklarande dokument till förslaget på engelska (pdf, 817 kB, new window)