Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

ACER-konsultation om förslagen för nordisk aFRR kapacitetsmarknad

EUs tillsynsmyndighet ACER bjuder in aktörer att ge synpunkter på de nordiska systemoperatörernas förslag på metoder för den gemensamma nordiska kapacitetsmarknaden för aFRR.

ACER har ett antal frågeställningar knutna till förslagen som de särskilt vill ha aktörernas åsikter om. Kommentarer och synpunkter lämnas till ACER senast den 20 maj 2020. Mer information finns i konsultationen på ACERs webbplats (engelska, nytt fönster).

ACER håller även en workshop i ämnet den 12 maj. För mer information och anmälan, se ACERS webbplats (engelska, nytt fönster).

Svenska kraftnät uppmanar de svenska marknadsaktörerna att delta i ACERs konsultation och ge sin syn på de frågor som ACER ställer.

Om förslagen

De nordiska systemansvariga transmissionsnätsoperatörerna (TSO: erna) lämnade in sina förslag för en gemensam aFRR-kapacitetsmarknad i april 2019 och reviderade förslag i december. De nordiska tillsynsmyndigheterna lyckades inte enas och skickade vidare förslagen till ACER för hantering och beslut.

Läs mer

Läs nyheten på engelska på NBMs webbplats.