Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Inbjudan: Informationsmöte på engelska om 70%-kravet i CEP och Västkustnittet

Den 29 juni håller Svenska kraftnät ett informationsmöte på engelska om hur Sverige ska klara kravet i CEP om 70% kapacitetstilldelning på gränsöverskridande förbindelser. Mötet hålls digitalt. Föranmälan krävs.

Välkommen till ett informationsmöte om hur Sverige ska klara kravet i Clean Energy Package om 70% kapacitetstilldelning på gränsöverskridande förbindelser. Read the invitation in English.

Tid: Måndag den 29 juni kl. 10-12

Plats: Digitalt möte. Föranmälan krävs.

Sverige har idag ett ettårigt undantag från kravet om att tilldela 70% av maximal kapacitet på gränsöverskridande förbindelser. Undantaget relaterar till det så kallade Västkustsnittet och löper ut 2020. Svenska kraftnät har tidigare informerat i våra råd om möjliga förändringar och vill nu visa resultatet av våra analyser. Det kommer även finnas möjlighet att lämna synpunkter och att ställa frågor.

Om mötet

Presentationen kommer att handla om hur utnyttjningsgraden ska kunna ökas i Västkustsnittet. Detta eftersom undantaget gäller de förbindelser som påverkas av Västkustsnittet.

Informationsmötet hålls på engelska. Samma information gavs på svenska den 9 juni.

Föranmälan

Anmäl dig senast den 29 juni kl. 08.00 via mejl till: sofie.walden@svk.se. Länk till mötet och underlag skickas tillsammans med anmälningsbekräftelsen.

Agenda

  • Hantering av efterlevnad av 70%-kravet och västkustbegränsningarna
  • Avslut av 10-årigt undantag 2020
  • Genomgång av dagens hantering med nuvarande undantag från EI
  • Förändrade principer
  • Nytt undantag för 2021
  • Resultat/statistik från 2019, analyser baserade på ändrade begränsningsprinciper
  • Diskussion
  • Summering/avslut

Kontakt

Vid frågor eller funderingar, kontakta sofie.walden@svk.se.