Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Beslut om stängningstid för budgivning till aFRR-kapacitetsmarknaden

Stängningstid för budgivning till den nordiska kapacitetsmarknaden för aFRR kommer att vara 07.30 (D-1).

I enlighet med ACERs beslut ska nordiska systemansvariga för överföringssystem (TSO) samråda med intressenter innan de tillkännager beslut om stängningstid för när bud till aFRR kapacitetsmarknad senaste ska finnas tillgängliga på marknadsplattformen.

I samrådet som ägde rum under november/december 2020 föreslog TSOerna att stängningen ska ske klockan 07:30 (Central, European Time CET) (D-1). Samrådet resulterade i tretton svar från intressenter som täckte alla nordiska länder. Fem respondenter instämde i den föreslagna tidpunkten. Återstående respondenter föreslog att stängningstiden skulle vara klockan 8:00 CET (D-1) eller senare.

TSOerna har motiverat och förklarat vald stängningstid i ett dokument, i enlighet med ACERs beslut. Dokumentet inkluderar intressenternas svar och i en bilaga till dokumentet även detaljerade kommentarer från TSOerna på respondenternas synpunkter på förslaget.

Läs meddelandedokumentet (engelska, nytt fönster).

Läs nyheten på engelska (nytt fönster).

Läs mer på TSO:ernas gemensamma webbsida för Nordic Balancing Model (NBM) (engelska, nytt fönster).

Frågor och kontakt

Vid frågor till Svenska kraftnät om detta, vänligen mejla Rebecca Roupe: rebecca.roupe@svk.se.