Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vi söker en ny medlem till Svenska kraftnäts Elmarknadsråd!

Svenska kraftnät söker en företrädare för elmarknadens aktörer som vill delta och bidra i våra diskussioner inom Elmarknadsrådet. Du har då möjlighet att genom dialog och erfarenhetsutbyte bidra till att utforma elmarknaden.

Om Elmarknadsrådet

Elmarknadsrådet är ett av Svenska kraftnäts fem råd.

Syftet med Elmarknadsrådet är att i ett tidigt skede kunna föra dialog med elmarknadens aktörer och diskutera marknadsdesign och marknadsutveckling ur flera perspektiv. Det är viktigt att rådet kan ge ett brett perspektiv och att även nya typer av aktörer på elmarknaden ingår i elmarknadsrådet och gör sin röst hörd.

Elmarknadsrådet är ett rådgivande organ och diskussionerna i rådet rör elmarknadsfrågor, design och utveckling av elmarknaden.

Möten hålls normalt fyra gånger per år som fysiska möten i Sundbyberg på Svenska kraftnäts huvudkontor. Mötena hålls på svenska och under pandemin hålls mötena digitalt.

Rådet består av företag som representerar elnät, elproducenter, balansansvariga/elhandelsföretag, större elanvändare samt branschföreningarna Energiföretagen och Svenskt Näringsliv. Därtill söker vi nu genom öppen nominering ett företag som levererar balanstjänster eller har en annan roll på elmarknaden än de som nu finns representerade i rådet.

Vem är det vi söker?

Vi tror att du representerar en aktör som relativt nyligen, det vill säga under de senaste åren, klivit in på marknaden/marknaderna för stödtjänster. Vi tror att du kan dela med dig av erfarenheter från hur den processen sett ut och fungerat och vilka hinder och möjligheter som finns.

Har ni idéer om hur det borde se ut? Ni har kanske behövt bygga upp relationer med nätägare, investerare, leverantörer av till exempel IT och mätutrustning, balansansvariga, elhandlare, Svenska kraftnät med flera.

Kanske har ni inte alls er kärnverksamhet i att sälja eller leverera el utan verkar på Elmarknaden i någon annan roll?

Vill du delta?

Ansök senast den 28 februari.

Skicka din intresseanmälan till Artur Lauritzen på e-post: Artur.Lauritzen@svk.se och skriv några rader om varför du vill vara med, vilket företag du representerar och bifoga gärna ett CV.

Har du frågor kan du kontakta Tania Pinzón på e-post: Tania.Pinzon@svk.se.

Läs mer om elmarknadsrådet

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra referensgrupper.