Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Välkommen till informationsmöte om möjligheten att ansöka om nätförstärkningslån

Den 15 juni håller Svenska kraftnät ett digitalt informationsmöte om möjligheten att ansöka om nätförstärkningslån. Nätförstärkningslån ska underlätta anslutning av förnybar elproduktion till elnätet.

Syftet med informationsmötet är att informera om förutsättningar för nätförstärkningslån och ansökningsprocessen. Ansökningsperioden för 2022 är 25 maj till och med 31 augusti 2022.

Intresserade aktörer kommer att ges god tid att ställa frågor under mötet. Mötet är digitalt och hålls på svenska. Ingen föranmälan krävs.

Tid: 15 juni 2022 kl. 10:30 - 11:30 CET

Plats: Digitalt möte

Målgrupp: Elmarknadens aktörer

Länk till mötet publiceras på eventsidan under Möt Svenska kraftnät

Kort om nätförstärkningslån

Syftet med nätförstärkningslån är att överbrygga investeringströskeln som kan uppkomma när det krävs nätförstärkningar för anslutning av minst två eller flera anläggningar för förnybar elproduktion. Genom att basera återbetalningen av nätförstärkningslånet på hur stor del av nätförstärkningen som tas i anspråk försvinner risken med att den första anläggningen som ansluter får ta den totala nätförstärkningskostnaden för alla planerade anläggningar.

Mer information

Mer information om förutsättningarna för nätförstärkningslån, underlag och ansökningslänk finns under Utveckling av kraftsystemet

Kontakt

Vid frågor om nätförstärkningslån, vänligen mejla: natforstarkningslan@svk.se