Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Flera nya dokument publicerade som ett steg i implementering av de europeiska nätkoderna

Som ett steg i implementering av europeiska nätkoder har Svenska kraftnät nu tagit fram och publicerat flera nya dokument och processer. De beskriver hur en leverantör går tillväga för att leverera reserver till Svenska kraftnät på någon av reservmarknaderna FCR-N, FCR-D, aFRR och mFRR.

I samband med att prekvalificeringsdokument för de olika reservmarknaderna publicerats har Svenska kraftnät även tagit fram ett vägledningsdokument. Det beskriver hur man går tillväga för att leverera reserver till Svenska kraftnät. Ett dokument med vanliga frågor och svar för reserver har också tagits fram.

Publiceringen är en del av arbetet med att implementera de europeiska nätkoderna. Detta påverkar inte det nordiska arbetet med att harmonisera de tekniska kraven för FCR. Det arbetet pågår med fortsatt utveckling av kraven och planering av en implementeringsfas.

Läs mer om arbetet med att implementera de europeiska nätkoderna här (på engelska)

Nuvarande prekvalificeringsdokumenten (gäller tills vidare) finns här

Vägledningsdokumentet och övrig information om reserver finns här