Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Save the date: Webbinarium den 26 augusti om 70 % regeln och öst-västliga flöden

Svenska kraftnät redogör för sin tolkning av 70 % regeln samt informerar om den nya flödessituationen med öst-västliga flöden. På mötet deltar även Energimarknadsinspektionen och ger sin syn. Mötet riktar sig till nordiska marknadsaktörer och hålls därför på engelska.

Under våren och sommaren har den nya situationen med öst-västliga energiflöden påverkat hur mycket kapacitet som Svenska kraftnät med bibehållen driftsäkerhet kunnat tilldela för handel över flera elområdesgränser. Svenska kraftnät berättar om den aktuella situationen, redogör för sin tolkning av den så kallade 70 % regeln i artikel 16(8) i Elmarknadsförordningen (EU) 2019/943 och berättar om de åtgärder vi vidtar på både kort och lång sikt för att öka handelskapaciteten.

På mötet deltar även Energimarknadsinspektionen och ger sin syn på tolkningen av 70 % regeln. De redogör även för sin roll och sitt arbete för att följa upp Svenska kraftnäts efterlevnad.

Tid: Torsdagen den 26 augusti, 13.00-15.00
Plats: Digitalt möte, föranmälan krävs

Mer information och länk till anmälan kommer i närmare anslutning till mötet, se mötessidan under Möt Svenska kraftnät.