Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Save-the-date: Webbinarium om kapacitetsberäkning och tilldelning 26 november

Den 26 november bjuder Svenska kraftnät in intressenter till ett webbinarium om kapacitetsberäkning och allokering. Mötet hålls på engelska. Önskemål om innehållet kan lämnas in senast den 5 november.

Syftet med webbinariet är att öka transparensen och förståelsen för hur Svenska kraftnät beräknar och tilldelar kapaciteter utifrån gällande regelverk. Den pågående energiomställningen innebär att det statiska kraftsystem vi hade för 10 år sedan med väldigt förutsägbara kapaciteter och flöden inte längre finns. Detta har under 2021 blivit allt mer tydligt med anledning av nya öst-västliga energiflöden resulterande i risk för överlaster på nya platser i nätet och därigenom anpassade handelskapaciteter för bibehållen driftsäkerhet. Samtidigt är stora förändringar på gång i och med det planerade införandet av den nya koordinerade flödesbaserade kapacitetsberäkningsmetoden i Norden.

Målgrupp: Nordiska marknadsaktörer

Tid: Fredag den 26 november, 10.00-12.00

Plats: Digitalt möte, föranmälan krävs. Läs mer om mötet.

Eftersom evenemanget riktar sig till nordiska marknadsaktörer kommer det att hållas på engelska.

Read the news in English

Inspel om innehållet välkomnas

För att vi ska fokusera på de frågor som är mest viktiga för marknadsaktörer, välkomnar vi er att komma med inspel om innehållet i webbinariet.

Läs mer om webbinariet och hur ni kan ange önskemål på innehållet på eventsidan under Möt Svenska kraftnät.