Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Webbseminarium Nordisk nätutveckling mot ett klimatneutralt energisystem – 10 februari 2021, 9.00-11.00

De fyra nordiska systemoperatörerna Energinet, Fingrid, Statnett och Svenska kraftnät har under hösten 2020 startat projektet Nordisk nätutvecklingsutblick 2021 (Nordic Grid Development Perspective 2021). En viktig del av projektet är att skapa ett gemensamt nordiskt scenario, ”Klimatneutrala Norden”. Intressenter uppmanas att ge sina synpunkter på det nordiska scenariot.

Det klimatneutrala nordiska scenariot presenterar en väg till ett koldioxidfritt nordisk elsystem. Scenariot kommer att byggas för åren 2030 och 2040 med nollutsläpp 2050, och kommer att användas för att utforska det framtida systembehovet för det nordiska kraftsystemet.

De nordiska systemoperatörerna kommer att anordna ett gemensamt webbseminarium om det skapade nordiska scenariot och intressenter bjuds in för att kommentera scenariot. Scenarioseminariet genomföras 10 februari 2021, klockan 9.00-11.00.

Registrera dig på webbseminariet här: 

Länk till registrering

Mer information kommer att följa och ytterligare material skickas före seminariet.

Se tidigare nyheter om NGDP2021 här:

En ny nordisk natutvecklingsutblick for kraftsystemet ska tas fram

Mer information finns i dokumentet Nordic Grid Development Perspective will investigate future system needs of the Nordic power system (på engelska, 105 KB, nytt fönster)

Mer information

För mer information vänligen kontakta Mattias Jonsson, 010-475 84 25, mattias.jonsson@svk.se.