Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pilotprojekt om åtgärder för att stödja prissäkringsmarknaden

Svenska kraftnät har initierat ett pilotprojekt om stöd för prissäkring på den svenska elmarknaden och önskar förslag på projektutformningen. Intressenter välkomnas till ett webbinarium den 29 april kl. 13:30-15:30.

Svenska kraftnät har initierat ett pilotprojekt för att testa nya åtgärder till stöd för prissäkring på den svenska elmarknaden. Pilotprojektet syftar till att öka likviditeten på den svenska marknaden för långsiktig prissäkring och agera som exempel på alternativ till de åtgärder som i nuläget beskrivs i det den europiska kommissionsförordningen Förhandstilldelning av kapacitet (Forward Capacity Calculation, FCA).

Intressenter välkomnas nu att ge förslag på utformningen av pilotprojektet.

Webbinarium för intressenter den 29 april

Svenska kraftnät bjuder in intressenter till ett inledande webbinarium för att ge en statusuppdatering, få synpunkter på arbetet och samla in förslag på utformningen av pilotprojektet.

Webbinariet hålls kl. 13.30-15.30 fredagen den 29 april 2022. Mötet är öppet för alla intressenter, ingen föranmälan krävs.

Mer information och länk till mötet finns på eventsidan under Aktörsportalen

Om pilotprojektet

Tanken är att identifiera och utveckla åtgärder för att säkerställa tillräcklig likviditet på marknaden för långsiktig prissäkring i svenska och angränsande elområden. Arbetet innefattar analys av potentiella åtgärder kopplade till prissäkringsmarknaden och kommunikation med externa intressenter.

Mer information finns under Utveckling av kraftsystemet