Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Förslag om ändring av kapacitetsberäkningsregioner inlämnat till Ei

Enligt artikel 9(13) i EU:s förordning 2015/1222 om fastställande av riktlinjer för kapacitetstilldelning och hantering av överbelastning (CACM) kan de systemansvariga för överföringssystem lämna in begäran om ändringar av kapacitetsberäkningsregioner. Svenska kraftnät har tillsammans med övriga systemansvariga för överföringssystem tagit fram ett förslag om ändring av regionerna Hansa, Channel och Core. Förslaget är inlämnat till Energimarknadsinspektionen (Ei).

Förslaget angår en ändring i CCR Hansa så att den nya elområdesgränsen mellan Danmark och Nederländerna (DK1-NL) inkluderas. Förslaget angår också en ändring i CCR Channel så att elområdesgränsen mellan Frankrike och Storbritannien (FR-GB) även inkluderar systemoperatörerna National Grid IFA2 Limited (IFA2) och Eleclink Limited (Eleclink). Slutligen angår förslaget en ändring i CCR Core så att elområdesgränsen mellan Belgien och Tyskland/Luxemburg (BE-DE/LU) även inkluderar systemoperatören Amprion GmbH.

Förslaget lämnades in till Energimarknadsinspektionen den 16 april 2018 och kan laddas ned här (pdf, nytt fönster).

Kontakt: Jesper Marklund, jesper.marklund@svk.se.

Vill du veta mer?

Läs mer om kommissionsriktlinjen för kapacitetstilldelning och hantering av överbelastning (CACM).