Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Omarbetade förslag för koordinering av mothandel och omdirigering för Hansa inlämnade till Ei

Svenska kraftnät har tillsammans med systemansvariga för överföringssystem i kapacitetsberäkningsregion Hansa tagit fram omarbetade förslag på koordinerad mothandel och omdirigering samt kostnadsfördelning av koordinerad mothandel och omdirigering.

Den 16 mars 2018 överlämnade Svenska kraftnät förslag gällande koordinerad mothandel och omdirigering samt kostnadsfördelning av koordinerad mothandel och omdirigering för kapacitetsberäkningsregion Hansa till Energimarknadsinspektionen (Ei). Förslagen lämnades i enlighet med artikel 35 och 74 i Kommissionens förordning (EU) 2015/1222 av den 24 juli 2015 om fastställande av riktlinjer för kapacitetstilldelning och hantering av överbelastning (CACM).

Svenska kraftnät mottog den 4 oktober 2018 en begäran om ändring av förslagen från Ei. De omarbetade förslagen lämnades in den 3 december 2018 och finns länkade nedan.

Kontakt: Rebecca Nilsson, rebecca.nilsson@svk.se

Vill du veta mer?

Läs mer om kommissionsriktlinjen för kapacitetstilldelning och hantering av överbelastning (CACM) på vår webbplats.

Dokument