Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Omarbetade förslag för mothandel och omdirigering inlämnade till Ei

Svenska kraftnät har tillsammans med systemansvariga för överföringssystem i kapacitetsberäkningsregion Norden och Baltikum tagit fram omarbetade förslag på koordinerad mothandel och omdirigering samt kostnadsfördelning av koordinerad mothandel och omdirigering.

Den 16 mars 2018 överlämnade Svenska kraftnät förslag gällande koordinerad mothandel och omdirigering samt kostnadsfördelning av koordinerad mothandel och omdirigering för kapacitetsberäkningsregion Norden till Energimarknadsinspektionen (Ei). Förslagen lämnades i enlighet med artikel 35 och 74 i Kommissionens förordning (EU) 2015/1222 av den 24 juli 2015 om fastställande av riktlinjer för kapacitetstilldelning och hantering av överbelastning (CACM).

Samtidigt överlämnades förslag gällande koordinerad mothandel och omdirigering för kapacitetsberäkningsregion Baltikum till Ei. Förslaget lämnades i enlighet med artikel 35 i CACM.

Svenska kraftnät mottog den 14 september 2018 en begäran om ändring av förslagen från Ei. De omarbetade förslagen lämnades in den 14 november 2018 och finns länkade nedan.

Kontakt: Rebecca Nilsson, rebecca.nilsson@svk.se.

Vill du veta mer?

Läs mer om kommissionsriktlinjen för kapacitetstilldelning och hantering av överbelastning (CACM) på vår webbplats.

Dokument