Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Förslag om regional samordning av säkerhetsanalyser inlämnade till Ei

Svenska kraftnät har tagit fram tre förslag om metod för regional samordning av driftsäkerhet i enlighet med artikel 76 i kommissionens förordning (EU) 2017/1485 av den 2 augusti 2017 om fastställande av riktlinjer för driften av elöverföringssystem (SO). Förslagen är nu inlämnade till Energimarknadsinspektionen.

Eftersom Svenska kraftnät tillhör tre kapacitetsberäkningsregioner har metoderna tagits fram tillsammans med övriga stamnätsoperatörer inom respektive region Nordic, Hansa och Baltic.

Metoderna har varit föremål för samråd under perioderna 25 oktober till 25 november 2019 (Nordic), 18 oktober till 15 november 2019 (Hansa) samt 8 november till 4 december 2019 (Baltic). Metoderna har nu färdigställts och lämnats till Ei för godkännande. De finns tillgängliga för nedladdning i denna nyhet.

Förslag om regional samordning av säkerhetsanalyser