Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Godkänt förslag på organisatoriska krav, roller och ansvarsområden för datautbyte (KORRR)

Svenska kraftnät har tillsammans med övriga stamnätsoperatörer inom ENTSO-E tagit fram ett förslag på organisatoriska krav, roller och ansvarsområden när det gäller datautbyte enligt artikel 40(6) i förordning (EU) 2017/1485 om driften av elöverföringssystem (SO). På engelska benämns detta Key Organisational Requirements, Roles and Responsibilities (KORRR). Energimarknadsinspektionen (Ei) godkände förslaget den 17 januari.

Förslaget lämnades ursprungligen till tillsynsmyndigheterna den 14 mars 2018. Den 18 oktober lämnades en reviderad version till Ei efter en begäran om ändringar från samtliga europeiska tillsynsmyndigheter.

Kommissionsriktlinjen SO omfattar datautbyte som är nödvändigt för säker systemdrift. Datautbytet definieras till viss del direkt i SO och i föreslagna KORRR, samt i flera kommande metoder som tas fram på europeisk nivå.

Det godkända förslaget återfinns nedan: