Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Anmälan till intressentmöte om förslag till omfattning och tillämplighet av datautbyte

Den 2 maj 2019 hålls ett intressentmöte där förslag till omfattning och tillämplighet av datautbyte enligt artikel 40.5 i Kommissionens förordning (EU) 2017/1485 om fastställande av riktlinjer för driften av elöverföringssystemet (SO) presenteras. Observera att anmälan till mötet sker senast den 25 april.

Enligt artikel 40.5 i SO ska Svenska kraftnät i samordning med de systemansvariga för överföringssystem (DSO:er) och de betydande nätanvändarna (SGU:er) fastställa tillämpligheten för och omfattningen av datautbyte utifrån artiklarna 44 och 47-53 i SO. Omfattningen av datautbytet är sedan föremål för godkännande från Energimarknadsinspektionen.

Vid intressentmötet den 2 maj presenteras förslaget och inkomna synpunkter diskuteras. Dessutom presenteras arbetet med den s.k. KORRR (Key Organisational Requirements, Roles and Responsibilities) som tagits fram gemensamt av alla TSO:er inom ENTSO-E enligt artikel 40.6 i SO.

Anmäl dig senast den 25 april genom att maila eva.bergholm@svk.se. Intressentmötet hålls på Radisson Blu på Arlanda den 2 maj 2019 kl. 9-15. Ange eventuella allergier i anmälan.

Mer information kring förslaget och samordningen återfinns här.