Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Regler för tillfälligt avbrytande och återupptagande av marknadsaktiviteter godkända av Ei

Svenska kraftnät har tagit fram förslag på regler för tillfälligt avbrytande och återupptagande av marknadsaktiviteter samt avräkning i händelse av tillfälligt avbrytande av marknadsaktiviteter, i enlighet med förordningen (EU) 2017/2196 om fastställande av nätförskrifter för nödsituationer och återuppbyggnad avseende elektricitet (ER). Förslagen har nu godkänts.

Förslag på regler för tillfälligt avbrytande och återupptagande av marknadsaktiviteter har tagits fram i enlighet med artikel 36 i ER. Reglerna säger att Svenska kraftnät inte kommer att avbryta några marknadsaktiviteter i de situationer som anges i artikel 35.1.

Förslag på regler för avräkning i händelse av tillfälligt avbrytande av marknadsaktiviteter har tagits fram i enlighet med artikel 39 i ER. Reglerna säger att i händelse av avbrytande marknadsaktiviteter kommer Svenska kraftnät att tillämpa samma regler för avräkning av obalanser och avräkning för balanskapacitet och balansenergi som vid normal drift.

De båda reviderade förslagen har nu godkänts av Energimarknadsinspektionen och återfinns här.

 

Dokument