Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samråd av förslag avseende datautbyte - komplettering

Svenska kraftnät bjuder in till samråd av komplettering till förslag till viktiga organisatoriska krav, roller och ansvarsområden avseende datautbyte, i enlighet med artikel 40.6 och 40.7 i kommissionens förordning (EU) 2017/1485 av den 2 augusti 2017 om drift av elöverföringssystem (SO).

Kompletteringen avser kap 4.5 Produktionsplaner och kapitel 5.3 Förbrukningsplaner.

Krav och ansvarsområden avseende datautbyte av systemdriftinformation med komplettering (pdf, 2,4 MB, nytt fönster) (.pdf) Öppnas i nytt fönster

Tidigare publicerad nyhet om samrådet samt övriga dokument 

Skicka in dina synpunkter

Samrådet för denna komplettering är öppet till den 17 augusti 2020. Synpunkter skickas via e-post till nationella_forordningar@svk.se med ämne ”samråd produktions- och förbrukningsplaner”.

Vad händer sen?

När samrådet är avslutat kommer Svenska kraftnät att färdigställa förslaget och då beakta och bemöta inkomna synpunkter. Det slutliga förslaget kommer att publiceras under hösten 2020.