Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Remiss av Svenska kraftnäts föreskrifter om säkerhetsskydd

Svenska kraftnät har med anledning av ändringarna i säkerhetsskyddslagstiftningen som trädde i kraft den 1 december 2021 tagit fram ett förslag till nya föreskrifter om säkerhetsskydd för att ersätta Affärsverket svenska kraftnäts föreskrifter och allmänna råd om säkerhetsskydd (SvK 2019:1).

Föreskrifterna riktar sig till enskilda verksamhetsutövare som bedriver säkerhetskänslig verksamhet inom något av områdena elförsörjning och dammanläggningar.

Remissen riktar sig till övriga tillsynsmyndigheter samt enskilda verksamhetsutövare inom områdena elförsörjning och dammanläggningar.

Huvuddelen av förändringarna som föreslås i förhållande till den nu gällande föreskriften är en följd av att bestämmelserna istället finns i säkerhetsskyddsförordningen eller föreskrifter från annan myndighet. Svenska kraftnät kommer anvisa vilka uppgifter anmälningar och ansökningar ska innehålla genom information på Svenska kraftnäts webbplats.

Om enskilda verksamhetsutövare vill inkomma med synpunkter ska de skickas till registrator@svk.se senast den 29 april 2022.

Missiv Remiss av Svenska kraftnäts föreskrifter om säkerhetsskydd  (.pdf) Öppnas i nytt fönster

Förslag till Affärsverkets svenska kraftnäts föreskrifter om säkerhetsskydd (.pdf) Öppnas i nytt fönster