Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Arbetsmiljöveckan

Under vecka 43 har vi på Svenska Kraftnät fokuserat lite extra på det som får oss att må bra, förebygger risker och får oss att orka med jobbet också på lång sikt. Detta har vi gjort genom vår så kallade Arbetsmiljövecka. I detta inlägg berättar vi mer om vad den innehållit och bjuder på bilder från några av aktiviteterna.

Den gångna veckan har varje dag startat med en gästföreläsning inom temat arbetsmiljö och säkerhet. Vi har bland annat fått höra Anna Tebelius Bodin berätta om hur vi hjälper vår hjärna att må bra, fungera effektivare och få arbetsglädje.

Linn Nyström från Feelgood inspirerade oss till friskvård och vardagsmotion och Lotta Peacock upplyste oss om säkerhetskultur.

Anna Tebelius Bodins föreläser om hur vi hjälper vår hjärna att må bra, fungera effektivare och få arbetsglädje.
Linn Nyström från Feelgood föreläser om friskvård och vardagsmotion.

Under lunchen har det också funnit möjlighet att testa på Mindfulness. Vi fick utöver själva mindfullness-sessionen också mer förståelse för varför det är bra och tips på hur man kan tillämpa det i sin vardag för att förebygga stress och förbättra sin mentala närvaro.

Utöver mindfullness-tillfällen fanns det under lunchen en av dagarna möjlighet att få träffa en ergonom som upplyste oss om hur man bör stå och sitta för att skona sin kropp och undvika skador så som musarm och stela axlar.

För min del resulterade detta i att jag numera sitter ca 1 dm lägre än tidigare, utan att reflektera över det hade jag nämligen suttit så långt från golvet att jag näst intill kunde dingla med bena…

Statnett, Norges motsvarighet till Svenska kraftnät, var dessutom här och delade med sig av det arbetet de har gjort för att förbättra säkerheten och arbetsmiljöerna. Vi traineer var på mässa denna dag och hade inte möjlighet att närvara men det ryktades om spännande VR upplevelser där man fick testa sin förmåga att arbeta säkert.

I linje med säkerhet hade vi också ett antal brandskyddsgenomgångar och föreläsningar om avvikelserapportering och arbetsmiljöarbete.

Representanter från Svenska kraftnäts egna idrottsförening, Kraftkällan, hade dessutom anordnat ett antal aktiviteter under veckan. Under fredagslunchen fanns det till exempel en löpcoach på pass och jag och ett gäng tappra själar gav oss ut i höstsolen för ett Run Happy pass med Lisa mrRae från Urban Tribes. Efter en timmes intervallpass var vi så här glada…

Åtta glada men trötta SvK:are som precis avslutat ett Run Happy pass med Lisa från Urban Tribes.

/Johanna