Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Traineebloggen är igång igen

Denna gång är vi ett nytt gäng grymma traineer på en av Sveriges viktigaste arbetsplatser. Genom bloggen kommer du att få en unik inblick i Svenska kraftnäts traineeprogram som innehåller spännande studiebesök, resor, praktik och utbildningar och andra roliga händelser.

I det här inlägget får du en kort introduktion av vilka vi är, vad vi studerat och vilken inriktning vi har på Svenska kraftnät. Häng med!

Helena Olsson

trainee

Jag heter Helena Olsson och har läst civilingenjörsprogrammet i energisystem vid Uppsala universitet. På Svenska kraftnät kommer jag att jobba som teknikspecialist med inriktning mot anläggningar. Det innebär att jag kommer vara med i arbetet att förvalta stamnätet och se till att våra befintliga ledningar och anläggningar är i gott skick, så att de kan vara i drift länge.

På fritiden tycker jag om att orientera och vara ute i naturen. Jag kommer från Jämtland, så friluftsliv och att vandra i fjällen har alltid varit en stor del av mitt liv.

Johanna Gustavsson

Jag heter Johanna Gustavsson och är en idrottande smålänning som läst maskinteknik på KTH och har en master inom hållbar energiteknik. På Svenska kraftnät är min roll som teknikspecialist och jag är trainee på avdelningen för nätutbyggnad och deltar i arbetet som tillhandahåller tekniskt stöd i luftlednings- och kabelprojekt samt hjälper till att lösa frågor framför allt gällande de tekniska riktlinjerna.

På fritiden gillar jag att spela golf eller att åka skidor.

Niklas Dahlin

Mitt namn är Niklas Dahlin, pluggade till civilingenjör inom system i teknik och samhälle i Uppsala. På Svenska kraftnät kommer jag att arbeta med processutveckling på avdelningen som ser till att balansen i kraftsystemet hela tiden upprätthålls.

Utöver att vara trainee tycker jag om att idrotta, lyssna på musik och spela gitarr.

Emilia Helander

Jag heter Emilia Helander och har pluggat till civilingenjör med inriktningen energisystem i Uppsala. Jag hade redan jobbat ett år på Svenska kraftnät när jag fick möjligheten att delta i traineeprogrammet. Min tjänst är som trainee på finansavdelningen där jag jobbar med inköp inriktat mot underhåll och produkter.

Jag gillar att leta svamp i skogen, spela sällskapsspel, pussla och resa.