Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Första tiden som trainee

Nu är vi åtta stycken nya ansikten som är taggade på att få ta del av Svenska kraftnäts traineeprogram. I bloggen tänker vi skriva om viktiga händelser relaterade till traineeaktiviteter för att ni ska få ta del av vad vi gör i form av kurser, praktik och studiebesök. Den här traineegenerationens ledord är Flexibilitet och fokus ska ligga på vad man kan göra istället för vad man inte kan göra i dessa tider.

Årets traineer. Från vänster högst upp i bilden: Oscar Lindskogen, Fanny Norén, Maria Berg, Louise Aaro, Sandra Thengius, Oscar Asplund, Zacharias Poutiainen och Ahmed Kashwan.

Första veckan på Svenska kraftnät började med ett varmt och informativt välkomnande av generaldirektör Lotta Medelius-Bredhe följt av ett möte med de tidigare traineerna där förväntningar och plan för traineeåret diskuterades.

Dagen därpå blev alla introducerade till respektive enhet för att få en känsla för vad deras enhet arbetar med och träffa de nya kollegorna. Nästa dag var det dags för en introduktion igen men med syfte att lära känna alla divisioner som organisationen är uppdelad i.   

Under vecka två fick vi spendera tre dagar utanför kontoret för att introduceras till personligt ledarskap. Då fokuserade vi på våra personligheter och vad som motiverar oss.

”För att fördjupa relationer behöver man ibland vara mer öppen än tilliten tillåter” var våra ledord. Därmed lyckades vi få en djupdykning i varandras erfarenheter och egenheter som man inte alls kan förväntat sig veta om kollegor man endast känt en vecka.

Vi fick även fundera kring frågor många av oss aldrig reflekterat kring förut, exempelvis: Vad vill jag uppnå med mitt liv? Sådana frågor kan lätt ge en huvudvärk, men vi fick mycket gott fika så allt gick bra.

Hållbarhet i arbetslivet var även en viktig punkt på agendan. Vad gör ni för att fylla på med energi och vad förbrukar energi för er? Om ni vill ha inspiration kan ni få ta del av några tips från oss traineer hur man kan fylla på med energi:

  • Långa kramar, gärna längre än 20 sekunder (efter 10 sekunder börjar det kännas obehagligt, men det är okej) (Maria).
  • Klyva ved är bra för mindfulness (Oscar A).
  • Träna är roligt och bra, speciellt om man gör det tillsammans! (Alla).

Framöver ska våra flexibla studiebesök planeras och vi ska fortsätta lära känna verksamheten och varandra.

Allt gott!