Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Traineenätverk inom energibranschen - introduktionsträff

Den 3:e februari markerar avstampet för vårt alldeles nystartade traineenätverk inom energibranschen! Det var nämligen då vi hade vår första digitala introduktionsträff där vi fick chansen att komma i kontakt med- och lära känna traineer från industrins alla hörn. Denna första träff kan sammanfattas som värdefull, inspirerande och kul.

Syftet med traineenätverket är att etablera en plattform för kunskaps- och erfarenhetsutbyte samt för värdefullt nätverkande inom energibranschen. Detta kommer ske genom olika event, så kallade ”traineeträffar” som initialt kommer hållas digitalt men där förhoppningen är att dessa ska kunna hållas fysiskt i framtiden.

Traineenätverket ska också vara ett forum för diskussioner kring intressanta och relevanta frågor där man får ta del av olika perspektiv, givet att nätverkets medlemmar representerar olika delar av branschen. Detta bidrar till en bättre förståelse och en helhetsbild över dessa frågeställningar. 

På introduktionsträffen deltog traineer från åtta olika organisationer (inklusive Svenska kraftnät). Det var deltagare från Vattenfall, E.ON, ABB, Hitachi ABB Power Grids, Siemens Energy, ONE Nordic samt Rejlers. Allt som allt var vi knappt 60 traineer som deltog vid träffen.

Vi började mötet med en presentation där vi gick igenom varför vi valde att starta just det här initiativet och hur planen för aktiviteter under våren ser ut. Därefter delade vi upp oss i olika breakout rooms för att lära känna varandra och diskutera vilka ämnen som vore intressanta att ta upp samt tips på aktiviteter och format för kommande traineeträffar.

Traineerna som har digitalt möte (bild på datorskärm)

Framöver är vår plan att nätverket ska träffas (digitalt!) en gång i månaden för relativt strukturerade träffar där olika ämnen diskuteras. Varje träff anordnas av en eller flera traineer från olika organisationer.

Eventen kan handla om allt från hur det är att vara ny i arbetslivet till expansionen av vindkraft och utmaningar med elektrifieringen av samhället. Utöver dessa tillfällen vill vi även ha mer informella sociala event som inte kräver lika mycket planering. Under februari tänker vi till exempel anordna en AW för att lära känna de andra traineerna mer och se vem som quizar bäst!