Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Traineernas blogg. Utbildning och studiebesök om stationer

Halloj! Greta och Ebba här, båda från division Nät. Den här gången var det vår tur att uppdatera bloggen - Vi har nämligen varit på utbildning och studiebesök om stationer!

Under förmiddagen var det en mer teoretisk utbildning via Skype för att sedan ge oss ut till en närliggande station för att titta på hur det ser ut på nära håll! I perfekt studiebesöksväder aka. ingenjörsväder så fick vi en guidad tur och fick chansen att ställa 1000 frågor.

Traineerna får rundvandring på stationen

Stationen vi besökte transformerade från 400 kV till 220 kV och hade en mix av både lite äldre och nyare utrustning. Det var roligt att se skillnaden i tekniken!

En av de första reflektionerna som kom till oss var storleken på hela stationen! Det är svårt att få en bild av de olika komponenternas verkliga storlek från läroböcker och föreläsningar, så det var coolt att se hur stor en transformator faktiskt kan vara – och inte bara de två ringarna på ett papper! Något annat vi lade märke till var det sprakande ljudet från ovan. Coronans effekt kommer få förfölja oss i ett par år till verkar det som…

Stort tack till Camilla Rudin och Erik Bergström för utbildningen och besöket!

Samlingsbild på traineerna