Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samverkan i Rakel

Tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, branschorganisationen Svensk Energi och företag inom elsektorn har vi tagit fram nationella riktlinjer för hur man bör samverka genom Rakel.

Riktlinjer för samverkan i Rakel

Här är den aktuella versionen av "Elförsörjningens riktlinjer för samverkan i Rakel":
Ladda ner Elförsörjningens riktlinjer för samverkan i Rakel (.pdf) Öppnas i nytt fönster

Information om riktlinjerna

Riktlinjerna presenterar de talgrupper som finns framtagna. En talgrupp är ett "samtalsrum" där endast de som är med i gruppen kan delta i samtalet.

Syftet med riktlinjerna är att ge elaktörer inom elöverföring, elproduktion, vattenreglering och elhandel ett bra hjälpmedel för att arbeta i talgrupper. Riktlinjerna riktar sig även till företagens krisledningsorganisationer och till de entreprenadföretag som företagen anlitar.

Vi rekommenderar att företag programmerar och använder sina Rakelmobiler enligt riktlinjerna. För Rakelmobiler som har bekostats som en beredskapsåtgärd är det obligatoriskt att de programmeras och används enligt riktlinjerna.

Om regeringen vid en krissituation beslutar att Svenska kraftnät ska planera, leda och samordna elförsörjningens resurser kan vi ställa krav på att riktlinjerna ska användas och följas av berörda företag inom elsektorn.

Mer om Rakel på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbplats. Öppnas i nytt fönster

 

Kontakta oss

Kontakta oss via e-post: beredskap@svk.se eller via telefon (växeln): 010-475 80 00

Granskad