Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Risk- och sårbarhetsanalys

Varje år ska företag inom elsektorn göra risk- och sårbarhetsanalyser. Det är ett viktigt verktyg för att öka förmågan att förebygga, motstå och hantera störningar för den egna verksamheten och därmed göra Sveriges elförsörjning mer robust.

Analyserna ska identifiera, analysera och dokumentera riskkällor och kritiska beroenden som kan påverka säkerheten i den egna verksamheten. I arbetet ska det även ingå en bedömning av hur sårbar verksamheten är mot dessa riskkällor. Man ska också ta fram förslag på åtgärder. Information ska på begäran lämnas till Svenska kraftnät.

Regelverk och vägledning

Vår vägledning för risk- och sårbarhetsanalyser för elsektorn är ett stöd för den som ska genomföra risk- och sårbarhetsanalys för sin verksamhet. Vägledningen och dess bilagor kan laddas ner i listan nedan. Där finns också länkar till de regelverk som reglerar risk- och sårbarhetsanalyser.

Dokument

Granskad