Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sök på webbplatsen

Söker du efter kontaktuppgifter till en medarbetare? Enklaste sättet att komma i kontakt med någon av oss på Svenska kraftnät är att maila på fornamn.efternamn@svk.se. För ytterligare kontaktuppgifter besök sidan Kontakta oss.   

Visar 2463 träffar på vattenkraftproduktion genom

Sortera efter:
Visa endast:
 • Utveckling av dammsäkerheten – rapportering 2020

  viktig infrastruktur i samhället genom sin betydelse för vattenkraftproduktion, gruvindustri, skydd mot översvämningar

 • Stöd för genomförande (PDF)

  sv

 • SydVästlänken genom Oresjön

  Skanska utför, på uppdrag av Svenska kraftnät, vattenarbeten i Oresjön i Hässleholms kommun. Arbetet ingår i bygget av SydVästlänkens södra gren.

 • Förseningar för tunga transporter genom Porjus

  Vi har tidigare informerat om tunga transporter till Porjusberget som skulle ske söndagen den 8 samt 13 april. Tyvärr har entreprenören inte fått de tillstånd de behöver från Trafikverket och de behöver vänta in dessa tillstånd innan transporterna kan ske.

 • Statusrapportering genomförda och kommande aktiviteter

  Under sommaren och hösten har planeringen av ledningsförnyelsen gått vidare. Markundersökningarna är färdiga liksom stämplingen av skog. Nästa steg är avverkning och markarbeten under året som kommer.

 • Myndighetsdialoger genomförda i samtliga projekt

  Under försommaren har Svenska kraftnät bjudit in till myndighetsdialog med bland annat länsstyrelser, kommuner och andra myndigheter för samtliga pågående ledningsprojekt kring Uppsala, Västerås och Sollefteå. Under hösten kommer Svenska kraftnät jobba vidare med myndighetsunderlaget och utifrån det välja huvudkorridor för de nya ledningarna. Under våren och sommaren 2022 planerar Svenska kraftnät att bjuda in till samråd där allmänheten, berörda fastighetsägare och myndigheter har möjlighet att lämna sina synpunkter.

 • Ingen dispens genom naturreservat – samråd för nya dragningar

  som Svenska kraftnät sökt koncession för passerar genom naturreservaten Köksmåla och Rudalund. Nu har Länsstyrelsen Länsstyrelsen nekat dispens för att låta ledningen gå genom naturområdena, ett beslut som bekräftats i mark-

 • Nu flyttar vi elledningen genom Ljusdal

  planerar vi att flytta luftledningen som idag går genom Ljusdal. Den nya sträckningen kommer istället att

 • Nya flöden genom Sverige testar kraftsystemet

  innebär ett effektbortfall i SE3 som påverkar flödet genom det mellersta elområdet, SE3. För att upprätthålla

 • Skriftligt samråd för passage genom Risbohult

  Svenska kraftnät bjuder in till skriftligt avgränsningssamråd för förnyelsen av passagen inom Natura 2000-området och naturreservatet Risbohult i Härryda kommun.