Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fifty Nordic MMS

Fifty Nordic MMS innehåller funktionalitet för gemensam nordisk kapacitetsmarknad för aFRR. Planerad go live för Fifty Nordic MMS är Q2 2019 och för den nya marknadslösningen Q3 2019.

För att få mer information om Fifty Nordic MMS hänvisar vi till Nordic Balancing Models webbplats, där du kan hitta gällande aFRR Implementation Guide (uppdaterad 5 augusti 2019).

Implementation guide aFRR capacity market – BSP på Nordic Balancing Models webbplats. Öppnas i nytt fönster

Få mer information angående Nordic Balancing Model på deras webbplats, där du kan hitta

  • Videoinspelning från webinaret som hölls den 12 december 2018
  • QA från samma webinar

Presentation from webinar regarding common aFRR capacity market in the Nordics på Nordic Balancing Models webbplats. Öppnas i nytt fönster

Kapacitetsmarknad för aFRR

En kapacitetsmarknad för aFRR ställer nya krav på kommunikationen för att skicka in bud. I dokumentlistan nedan finns information om kapacitetsmarknaden och en installationsguide för ECP. ECP kommer att användas både i kapacitetsmarknad för aFRR och för elektroniska avrop (mFRR). Installationsguiden är inte färdigställd, röd- eller gulmarkerad text är information som kommer att uppdateras. Notera att de e-postadresser som finns i dokumentet inte är i bruk än.

Dokumenten publiceras i syfte att ge aktörer möjlighet att förbereda sina IT-system för kommande kapacitetsmarknad för aFRR.

Det är bra att involvera systemleverantörer så tidigt som möjligt, kontakta fifty@svk.se så tar Svenska kraftnät en direktkontakt med dessa.

Dokument Fifty Nordic MMS

Granskad