Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu sammanställer vi inkomna synpunkter i en samrådsredogörelse

Samrådsperioden för den planerade nya ledningen mellan Betåsen och Nässe är avslutad. Nu påbörjar vi arbetet med att sammanställa och bemöta de yttranden som kommit in.

Alla inkomna yttranden och våra kommentarer till dem sammanställer vi i en samrådsredogörelse som vi publicerar här på webben tidigast under mitten av september i höst.

Vad händer sen?

När samrådsredogörelsen är klar kommer sträckningsförslaget att eventuellt uppdateras. Vi går då vidare med fortsatta utredningar och inventeringar för att ta fram en sträckning som sammantaget innebär minst påverkan på omgivningen. Det är ett arbete som fortsätter under hösten 2022.

När vi kommit fram till ett sträckningsförslag görs en miljökonsekvensbeskrivning. Därefter skickas ansökan om koncession (tillstånd att bygga) för ledningen till Energimarknadsinspektionen. I ansökan bifogas samrådsredogörelsen.

Hur samrådsperioden genomfördes

Samrådsperioden pågick mellan 6 april och 30 juni. För markägare och andra berörda som ville föra en dialog om sträckningsförslaget för den nya planerade ledningen mellan Betåsen och Nässe hölls öppet hus i Näsåker och Sollefteå. Det var också möjligt att lämna in skriftligt yttrande för utbyggnadsförslaget fram till 30 juni.