Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vi genomför arkeologiska undersökningar

Under maj och juni utför Svenska kraftnät arkeologiska undersökningar på fastigheter längs den befintliga ledningssträckan. Detta görs för att identifiera arkeologiska fynd så att vi kan ta hänsyn till dessa under arbetet med ledningen.

Vi kommer att utföra undersökningar vid stolpplatser som identifierats som placeringar för arkeologiska fornlämningar. Undersökningarna utförs av arkeologer som inspekterar platserna och värderar eventuella fynd. Vid vissa av stolpplatserna brukas grävmaskin för att göra sökschakt som används för att identifiera eventuell förekomst av arkeologiska fynd.

Transport sker via allmänna vägar, privata vägar som har statsbidrag samt via vägar där vi har tillstånd. I åkermark använder vi oss av sedan tidigare anvisade körvägar. Spår- och grödskador med mera besiktigas och ersätts till berörda fastighetsägare och arrendatorer efter att dessa arbeten utförts.

Informationsbrev skickas ut till fastighetsägare och väghållare som berörs av undersökningarna och särskild kontakt kommer att tas med fastighetsägare som berörs av undersökning med sökschakt.

Kontakta oss
Vill ni att vi kontaktar er innan vi beträder fastigheten vänligen meddela det till vår kontaktperson Peppe Eriksson. Ni är även välkomna att vända er till vår kontaktperson om ni har några frågor eller funderingar.

Peppe Eriksson
070-370 47 00
peppe.eriksson@vattenfall.com