Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Inventeringar av naturvärden

Under juni och juli kommer inventeringar av naturvärden att utföras på fastigheter längs den befintliga ledningssträckan. Inventeringarna görs för att identifiera skyddsvärda naturvärden så att vi kan ta hänsyn till dessa i planering och utförande av ledningsförnyelsen.

Inventeringarna utförs av biologer som undersöker terrängen i ledningsgatan, särskilt vid de planerade stolpplatserna. Arbetet förväntas inte medföra några störningsmoment eller på andra sätt påverka fastigheten. Inga maskiner kommer att användas och biologerna tar sig fram i ledningsgatan till fots. Transport till och från ledningsgatan sker med personbil på vägar där vi har tillstånd eller som är allmänna.

Informationsbrev skickas ut till fastighetsägare som berörs av inventeringarna. Vi inventerar endast fastigheter längs den befintliga delen av sträckan som ska förnyas. De nya sträckningarna vid Södra Sandby och Staffanstorp inventeras inte i detta skede då vi ännu inte har tillstånd till fastigheterna.

Vill ni att vi kontaktar er innan vi beträder fastigheten vänligen meddela vår kontaktperson Peppe Eriksson. Han kontaktas i första hand även vid andra frågor och funderingar.

Peppe Eriksson
Kontaktperson
070-370 47 00