Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Korsningsskydd vid vägar och kraftledningar

Arbetet med att förnya 400 kV-ledningen mellan Hurva och Sege går vidare med uppförandet av korsningsskydd innan sommaren. Under sommaren fortsätter anläggning av tillfälliga byggvägar och anläggning av stolpfundamenten.

Med start i maj kommer Svenska kraftnät att bygga så kallade korsningsskydd där ledningen passerar vägar och andra kraftledningar. Korsningsskyddet utgörs av ställningar som byggs på respektive sida av korsningsobjektet. Syftet är att förhindra faslinorna från att falla ner under förnyelsearbete och därigenom förebygga olyckor på trafikerade vägar eller att angränsande kraftledningar slås ut. Korsningsskydden tas bort när de nya linorna är dragna. Korsningsskydd byggs i detta skede på sträckans norra del, från station Hurva ner till söder om Södra Sandby.  


Exempel på korsningsskydd under dubbla 400 kV-ledningar.

Svenska kraftnät med entreprenörerna Linjemontage AB och NCC vill också tacka alla er som närvarade på informationsmötena i mars! Vi hoppas att informationen var till er nytta och att ni fick era frågor besvarade.

Kontakta oss

Om ni har andra frågor eller funderingar kan ni i första hand vända er till våra kontaktpersoner.

Peppe Eriksson.