Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ökad aktivitet när stolpmontering inleds i oktober

Med start i oktober kommer stolpmonteringen att inledas. Monteringen utförs av Elnos, som är underentreprenör till Linjemontage. Stolparna monteras vid respektive stolpplats för att sedan resas med hjälp av mobilkranar. Det innebär att aktiviteten i projektet ökar under hösten och att tätare byggtrafik är att vänta på vägar i anslutning till ledningsgatan.

Svenska kraftnäts arbete med att förnya 400 kV-transmissionsnätsledningen mellan Hurva och Sege löper på enligt plan. Mark- och fundamentsarbeten längs sträckans norra del kommer fortsätta fram till årets slut. Efter årsskiftet kommer mark- och fundamentsarbeten att utföras på sträckans södra del. Även arbetet med att bygga korsningsskydden över vägar och underliggande ledningar är påbörjat i sträckans norra del samt i Södra Sandby.

Med start i oktober kommer även stolpmonteringen att inledas. Monteringen utförs av Elnos, som är underentreprenör till Linjemontage. Stolparna monteras vid respektive stolpplats för att sedan resas med hjälp av mobilkranar. Det innebär att aktiviteten i projektet ökar under hösten och att tätare byggtrafik är att vänta på vägar i anslutning till ledningsgatan.

Korsningsskydd vid vägar och kraftledningar

under hösten kommer även så kallade korsningsskydd att byggas där ledningen passerar vägar och andra kraftledningar. Korsningsskyddet utgörs av ställningar som byggs på respektive sida av korsningsobjektet. Syftet är att förhindra faslinorna från att falla ner under förnyelsearbete och därigenom förebygga olyckor på trafikerade vägar eller att angränsande kraftledningar slås ut. Korsningsskydden tas bort när de nya linorna är dragna.

Kontakta oss

Om ni har frågor eller funderingar kan i första hand vända er till våra kontaktpersoner Peppe Eriksson och Anders Fransson.

Peppe Eriksson.