Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fotograf: Tomas Ärlemo

Statusrapportering genomförda och kommande aktiviteter

Under sommaren och hösten har planeringen av ledningsförnyelsen gått vidare. Markundersökningarna är färdiga liksom stämplingen av skog. Nästa steg är avverkning och markarbeten under året som kommer.

I maj skickade vi ut den senaste rapporteringen om vad som händer i projektet. Det var i samband med att vi skulle göra arkeologiska undersökningar för att identifiera fynd att ta hänsyn till under arbetet. Under hösten kommer Arkeologerna i Lund att genomföra mer grundligare förundersökningar för att närmare definiera de arkeologiska upptäckterna. Detta gäller två platser i Lyby, en i Löberöd och en i Holmbytorp. Fastighetsägare som berörs av förundersökningarna har kontaktats.

Den 4:e december ska Lantmäterisammanträde 1 äga rum. Mötet hålls i Lund och fastighetsägare som berörs av Svenska kraftnäts ledningsförnyelse kommer att kallas av Lantmäteriet.

Vi har också avslutat markundersökningarna av stolpplatser samt genomfört stämplingen av skog som ska avverkas i samband med förnyelse. Värderingsprotokoll för skogs- och jordbruksmarkintrång skickas just nu ut löpande. Den stämplade skogen kommer sedan att avverkas under 2019. 

Under kommande år planerar vi även att inleda markarbetena inför att byggnaden av den nya ledningen som är planerad att starta 2020.  Mer detaljerad information om avverkningen, markarbetena och andra planerade aktiviteter kommer efter årsskiftet.