Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Objektregistrering startar i september

I slutet av september 2015 kommer vi att fortsätta projekteringen av ledningssträckan då vi genomför en så kallad objektregistrering. Ett arbetslag på två personer kommer att vandra längs ledningssträckan och använda GPS-teknik för att registrera sträckans utseende och objekt som korsningar, vägar, stenmurar och andra föremål som kan påverka stolparnas placeringar.

Arbetssättet med att använda GPS-teknik innebär att vi inte behöver röja någon siktgata.Vi startar i sträckans norra del, vid station Skogssäter och arbetar oss söderut ner mot Stenkullen. Objektregistreringen kommer att pågå över årsskiftet.

Vi kommer att ta oss fram till fots i utredningsområdet. För transport till och från utredningsområdet används personbilar och fyrhjuliga motorcyklar. Inga tunga maskiner kommer att användas för dessa arbeten. Det är Sweco som utför projekteringen åt Svenska kraftnät.

Vi undersöker bara där vi har tillträde

Svenska kraftnät kommer att utföra undersökningarna på de fastigheter där vi har fått tillträde av fastighetsägaren eller länsstyrelsen. Våra konsulter och medarbetare beträder inte fastigheter där vi inte har tillträde.

Kontakta oss

Har du frågor eller synpunkter rörande fältarbetena eller önskar bli informerad innan vi beträder din mark kan du kontakta kontaktpersonen för din kommun, se uppgifter under Kontaktpersoner. Om du tidigare framfört önskemål om att informeras när vi går in på din fastighet, t.ex. vid undertecknandet av MFÖ (medgivanden om förundersökning), kommer vi att kontakta dig inom kort.