Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samråd om ledningsflytt vid Öresjö

För att komma fram med den nya ledningen mellan Skogssäter och Stenkullen behöver Svenska kraftnät flytta delar av befintlig ledning vid Öresjö, i Trollhättans och Lilla Edets kommuner. Vi bjuder nu in till samråd där vi vill ha dina synpunkter på ledningsflytten.

Den nya ledningen Skogssäter – Stenkullen byggs delvis parallellt med ledningen mellan Borgvik och Kilanda. På en kortare sträcka, i höjd med Öresjö, har den nya ledningen planerats i den befintliga ledningsgatan Borgvik - Kilanda för att minimera påverkan på omgivningen. Med anledning av detta behöver den befintliga ledningen flyttas.

Samråd om ny sträckning

Svenska kraftnät bjuder in till samråd enligt 6 kap. miljöbalken för flytten av ledningen. I samrådet har du som vill möjlighet att lämna dina synpunkter. I ett samrådsunderlag presenterar vi två alternativa utredningskorridorer som är aktuella för ny sträckning. Där redogör vi också för vilken påverkan de olika utredningskorridorerna kan medföra för omgivningen.

Samrådsunderlaget och mer information hittar du på sidan Ledningsflytt Öresjö

Skicka in dina sypunkter senast 25 november

Dina synpunkter är viktiga för oss när vi planerar den nya sträckningen. Tillsammans med andra viktiga värden som bostadsmiljöer, kultur- och naturvärden utgör dem underlag för att vi ska hitta en lämplig sträckning. De inkomna synpunkterna och våra bemötande av dessa redovisas sedan i en samrådsredogörelse, som vi publicerar här på vår webbplats.

Skicka oss dina synpunkter senast den 25 november 2016. Det kan du göra antingen via epost eller med vanlig post. Ange ”dnr 2016/1940” och gärna din fastighetsbeteckning när du skickar in ditt yttrande.

Epost: registrator@svk.se
Postadress: Svenska kraftnät, Örjan Wennman, Box 1200, 172 24 Sundbyberg.

Kontakt

Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att höra av dig till vår kontaktperson Peppe Eriksson, telefon: 070-370 47 00. Du kan självklart även kontakta någon av från projektgruppen.