Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samrådsredogörelse för ledningsflytt vid Öresjö

För att komma fram med den nya ledningen mellan Skogssäter och Stenkullen behöver Svenska kraftnät flytta delar av befintlig ledning vid Öresjö, i Trollhättans och Lilla Edets kommuner. Samrådet för ledningsflytten är avslutat och nu finns även samrådsredogörelsen tillgänglig.

I början av november bjöd Svenska kraftnät in till skriftligt samråd för att få in synpunkter på den planerade ledningsflytten vid Öresjö. Sista dag att lämna in synpunkter var 25 november.

All inkomna synpunkter och våra bemötanden av dessa har nu sammanfattas i en samrådsredogörelse. Där svarar vi även på vanligt förekommande frågor. Samrådsredogörelsen finns att hämta under sidan Ledningsflytt Örsesjö.

Tack för alla era värdefulla synpunkter!

Vi tackar er för alla värdefulla synpunkter som vi har fått in under samrådet. Inkomna synpunkter utgör en betydande del av underlaget när Svenska kraftnät planerar ledningssträckan och vi försöker tillgodose önskemål i den mån det är rimligt. Men valet av sträckning är alltid en sammantagen bedömning där flera olika faktorer och intressen måste beaktas.

Besked om förordat sträckningsalternativ efter årsskiftet

Vi kommer nu att värdera synpunkterna tillsammans med andra identifiera intressen och välja det alternativ som vi bedömer vara lämpligast. Det förordade alternativet kommer vi sedan att arbeta vidare med och ansöka om koncession (tillstånd) för hos Energimarknadsinspektionen.

När vi valt ett förordat sträckningsalternativ informerar vi om detta via utskick och på vår webbplats. Vi räknar med att kunna ge ett besked i början av 2017 och därefter skicka in koncessionsansökan. Byggstarten är planerad till 2018.